סוגי עמדות טעינה לרכב חשמלי וההבדלים ביניהם

עמדת טעינה 32 אמפר 22kW

  • עמדת טעינה עם חיבור Type 2
  • הספק טעינה מקסימלי של 22 קילו ואט - 32 אמפר 
  • כבל טעינה באורך 6 מטרים
  • שליטה על ידי אפליקציה וניהול זמני הטעינה, זרם הטעינה ועוד. התחברות עם בלוטוס
  • עומדת בתקן האירופאי CE המחמיר ביותר בעולם
  • דירוג אטימה גבוה במיוחד למים ואבק: IP65
  • שנתיים אחריות מלאה בתקנה ע"י חשמלאי מוסמך
  • משלוח לכל הארץ בעלות של 49.90 ש"ח בלבד

    למידע נוסף:

    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.


    או התקשרו:
    077-997-1188

    העולם עד למעבר מתמשך לעבר כלי רכב חשמליים כחלופה בת קיימא למכוניות מסורתיות המונעות בנזין. השינוי הזה חייב את המומנטום שלו להתקדמות בטכנולוגיית הסוללה, לחששות סביבתיים גוברים ולמדיניות ממשלתית תומכת. ככל שרכבים חשמליים הופכים פופולריים יותר, הזמינות והמגוון של עמדות הטעינה ממלאות תפקיד מכריע בהקלת המעבר עבור הצרכנים. מאמר זה נועד לספק מדריך מקיף לסוגים השונים של עמדות טעינה הזמינות לבעלי רכב חשמלי.

    שלוש קטגוריות עיקריות של עמדות טעינה משרתות את הצרכים של בעלי רכבים חשמליים, המובדלות על ידי מהירות הטעינה והספק המבוא שלהם. צורת הטעינה הנגישה ביותר היא רמה 1, המשתמשת בשקעי חשמל ביתיים סטנדרטיים של 120 וולט. אמנם נוחה לטעינה ביתית, אך שיטה זו נמשכת זמן רב יותר בשל התפוקה הנמוכה שלה. טעינה ברמה 2 מהירה יותר ודורשת מקור כוח ייעודי של 240 וולט, זמין לרוב בעמדות טעינה ציבוריות ובהגדרות מסחריות. האפשרות המהירה ביותר, רמה 3, משתמשת בטכנולוגיית טעינה מהירה של זרם ישר, המאפשרת לסוללה של רכב חשמלי להגיע לכמעט קיבולת מלאה תוך כשעה.

    סקירה כללית של עמדות טעינה

    ישנם שלושה סוגים עיקריים של עמדות טעינה לרכבים חשמליים, אותם ניתן לחלק עוד לתת-קטגוריות. חלק זה יספק הסבר קצר על כל סוג ומאפייניו.

    עמדות טעינה ברמה 1

    עמדות טעינה ברמה 1 כוללות שימוש בשקע סטנדרטי של 120 וולט, בדומה לאלו המשמשים למכשירי חשמל ביתיים נפוצים. זוהי אפשרות הטעינה האיטית ביותר שקיימת ומתאימה לתקופות בהן הרכב החשמלי חונה לזמן ממושך. בדרך כלל, טעינה ברמה 1 מוסיפה טווח של כ-3 עד 5 מיילים לשעה של טעינה.

    • הספק: כ-1 עד 2 קילוואט (kW)
    • זמן טעינה: 8 עד 20 שעות לטעינה מלאה (תלוי בגודל הסוללה ודגם הרכב החשמלי)
    • מיקומים: בתי מגורים, מקומות עבודה וחלק מהחללים הציבוריים

    עמדות טעינה ברמה 2

    עמדות טעינה ברמה 2 מהירות יותר מאפשרויות ברמה 1, תוך שימוש במקור מתח של 240 וולט. הם נמצאים בדרך כלל במקומות טעינה ציבוריים, במקומות עבודה ובמוסכים למגורים. עמדות טעינה ברמה 2 יכולות לספק טווח של 10 עד 60 מיילים לשעה של טעינה.

    • הספק: כ-6 עד 8 קילוואט
    • זמן טעינה: 3 עד 8 שעות לטעינה מלאה (תלוי בגודל הסוללה ובדגם הרכב החשמלי)
    • סוגי מחברים: J1772, Tesla (באמצעות מתאם), ומנקס (באירופה)
    • מיקומים: עמדות טעינה ציבוריות, מקומות עבודה ובתי מגורים

    עמדות טעינה מהירה DC

    טעינה מהירה של DC, הידועה גם בשם טעינה ברמה 3, היא השיטה המהירה ביותר לטעינת רכבים חשמליים הקיימת כיום. עמדות אלו נמצאות בדרך כלל לאורך כבישים מהירים ונתיבים מרכזיים כדי להקל על נסיעות למרחקים ארוכים. הם יכולים לספק טווח של 60 עד 200 מיילים בתוך 15 עד 60 דקות מטעינה.

    • הספק: 50 קילוואט ומעלה (בדרך כלל 150 קילוואט או יותר עבור עמדות חדשות יותר)
    • זמן טעינה: 15 דקות עד שעה לטעינה של 80% (תלוי בגודל הסוללה ובדגם הרכב החשמלי)
    • סוגי מחברים: CHAdeMO, CCS (מערכת טעינה משולבת) ו-Tesla Supercharger
    • מיקומים: כבישים מהירים, נתיבים מרכזיים ורשתות טעינה ציבוריות ספציפיות

    זכור כי זמני הטעינה והיעילות עשויים להשתנות בהתאם לדגם הרכב החשמלי, קיבולת הסוללה וגורמים אחרים. סיכומים אלו של עמדות טעינה מהירה ברמה 1, רמה 2 ו-DC מספקים מושג כללי על האפשרויות הזמינות לבעלי רכב חשמלי.

    פתרונות טעינה ביתיים

    טעינה ביתית AC Level 1

    טעינה ביתית AC Level 1 היא האפשרות הפשוטה והאיטית ביותר לשימוש ביתי. הוא דורש שקע ביתי סטנדרטי (בדרך כלל 120 וולט) ואינו זקוק לציוד נוסף, מכיוון שכלי רכב חשמליים מגיעים עם מטען נייד ברמה 1. טעינה מסוג זה מספקת כ-3-8 קילומטרים של טווח נסיעה לשעה של זמן טעינה. למרות הפשטות שלה, טעינת AC Level 1 מתאימה ביותר לנסיעות קצרות או לכלי רכב חשמליים לטווח נמוך בשל קצב הטעינה האיטי שלה.

    טעינה ביתית AC Level 2

    טעינה ביתית AC Level 2 מספקת פתרון טעינה מהיר יותר מאשר AC Level 1. היא דורשת עמדת טעינה ייעודית המסוגלת לספק חשמל ב-240 וולט. סוג זה של פתרון טעינה ביתי יכול להוסיף כ-20-50 קילומטרים של טווח נסיעה לשעה של זמן טעינה, ולהקטין משמעותית את זמן הטעינה הכולל הדרוש לרוב כלי הרכב החשמליים. עמדות טעינה ביתיות AC Level 2 תואמות לרוב המכריע של כלי רכב חשמליים ולעיתים קרובות דורשות התקנה מקצועית.

    • התקנה: חשמלאי מקצועי נדרש בדרך כלל להתקין עמדת טעינה ברמה 2, שכן מדובר בחיבור המטען ללוח החשמל הראשי של הבית.
    • עלות: עלות ההתקנה משתנה, אך בדרך כלל היא נעה בין 2,000 ל-5,000 ₪. עלות זו עשויה להשתנות בהתאם לנוחות הגישה, המרחק בין לוח החשמל למיקום עמדת הטעינה וכל רכישת היתרים הדרושים.
    • זמן טעינה: זמן הטעינה בפועל תלוי בגורמים שונים, כגון קיבולת הסוללה של הרכב והספק המטען. בדרך כלל, טעינת AC Level 2 מקצרת את זמני הטעינה בין 3 ל-10 שעות עבור רוב כלי הרכב החשמליים.

    מגמות עתידיות בטעינת מכוניות חשמליות

    טעינה אלחוטית

    אחת הטרנדים המתעוררים בתשתית הטעינה של רכבים חשמליים היא פיתוח טכנולוגיית טעינה אלחוטית. מערכות טעינה אלחוטיות משתמשות בתהודה של שדה מגנטי כדי להעביר אנרגיה בין שני סלילים – האחד מחובר לאדמה והשני מוטבע בשלדת הרכב החשמלי. טכנולוגיה זו מאפשרת טעינה ללא צורך בחיבור פיזי בין עמדת הטעינה לרכב החשמלי, מה שהופך את התהליך לנוח יותר ופחות זמן רב.

    ההתקדמות האחרונה בטעינה אלחוטית הובילה ליעילות מוגברת, ופרויקטי פיילוט שונים נבחנים כעת ברחבי העולם. ככל שהטכנולוגיה מתבגרת, לטעינה אלחוטית יש פוטנציאל להפוך לחלק משמעותי מנוף הטעינה של כלי רכב חשמליים, ולספק אפשרות קלה ונוחה יותר לנהגים.

    החלפת סוללה

    טרנד נוסף בתשתית הטעינה של רכב חשמלי הוא הרעיון של החלפת סוללות. החלפת סוללה כרוכה בהחלפת מצבר רכב חשמלי שהתרוקן בסוללה טעונה במלואה תוך דקות ספורות. גישה זו מבטלת את הצורך של בעלי רכבים חשמליים להמתין לטעינת הסוללות ומאפשרת להם לחזור במהירות לכביש.

    החלפת סוללות צברה תאוצה בשווקים ספציפיים, במיוחד במדינות עם תשתית טעינה מוגבלת או שבהן אילוצי מקום וזמן הופכים את שיטות הטעינה המסורתיות פחות מעשיות. כמה חברות כבר משקיעות במערכות להחלפת סוללות, כולל עמדות ייעודיות להחלפת סוללות וסוללות מודולריות שניתן להחליף בקלות.

    כותב המאמר: סהר אוחיון

    כותב ראשי בצוות של חנונים טכנולוגיים

    כחובב טכנולוגיה מושבע, כניסתם של הרכבים החשמליים ועמדות הטעינה לשוק, התגלו כמרגשים הרבה יותר מאשר להמתין ליציאתו של האייפון החדש. באתר ספארק פלאג אני אעזור לכם להבין לעומק את העולם המרגש של רכבים חשמליים ועמדות טעינה.

    מאמרים מומלצים

    מתי מטעינים רכב חשמלי?

    בעלי רכבים חשמליים נהנים מהנוחות של טעינת רכבם בבית, יתרון על פני מכוניות מסורתיות המונעות ...

    מידע נוסף
    עמדת טעינה לרכב חשמלי מומלצת

    עמדת טעינה מומלצת לרכב חשמלי + מדריך

    לאחר בדיקה של עשרות סוגי עמדות, עמדת הטעינה המומלצת ביותר היא עמדת הטעינה של איוי ...

    מידע נוסף